Zwangerschapspilates

WorkoutCentre Be You heeft een speciaal Pilates programma samengesteld waarin alle aandacht wordt besteed aan het voorkomen en bestrijden van de veel voorkomende rug- en bekkenklachten die u kunt ervaren wanneer u zwanger bent.


De dieper gelegen rugspieren worden getraind, in combinatie met de onderste buikspieren en bekkenbodemspieren, zodat u uw kindje makkelijker kunt dragen. Het trainen van uw bekkenbodemspieren zorgt ook voor veel hulp tijdens de bevalling. Door het trainen van de spieren zal het herstel na de bevalling sneller gaan, omdat u bewuster met deze spieren kunt werken. Training van de spieren na de bevalling is o.a. Belangrijk om de kans op urineverlies te verkleinen.

Door wekelijks Pilates lessen te volgen, zal uw houding verbeteren en zal bewustwording van de spieren rondom uw buik, bekken en lage rug plaatsvinden.

Wanneer u 3 maanden zwanger bent, zal u een aangepaste training doorlopen waarbij er meer aandacht is voor: het trainen van de schuine- en dwarse buikspieren. Dit alles ter ondersteuning van uw bevalling.

Onderzoek heeft aangetoond dat sporten tijdens de zwangerschap positieve effecten heeft op moeder en kind. Hoe beter uw conditie, hoe makkelijker en soepeler de bevalling ( vaak) verloopt. 

Pilates tijdens uw zwangerschap is werken aan uw lichaam en voorbereiden op uw bevalling; Daar hoort ook ontspanning bij. Tijdens de lessen wordt ook veel aandacht besteed aan destressen en relaxen!

U kunt ten alle tijden instromen, in welk trimester u dan ook van uw zwangerschap zit. Groepen bij WorkoutCentre Be You zijn klein, waardoor er voor iedere deelnemer persoonlijke oefeningen worden samengesteld.

WorkoutCentre Be You streeft ernaar om elke 6 weken een informatieavond te organiseren waarbij er dieper op inhoudelijke vragen wordt ingegaan, denk hierbij aan: incontinentie problemen, de bevalling en eventuele andere zaken waar u tegenaan loopt tijdens uw zwangerschap. WorkoutCentre Be You nodigt hiervoor diverse specialisten uit zoals: verloskundigen of bekkenbodemspecialisten.