Yogaflow

Voor de échte yogaliefhebber zal de yogaflow les geen onbekende les zijn. Houdingen uit deze les komen onder andere uit de yoga- en pilates les.


Een unieke vorm waarbij functionele kracht uit eigen lichaam komt zónder gebruik van hulpmiddelen, enige middel wat nodig is, is de eigen ademhaling. Want met elke in- en uitademing wordt er een houding gemaakt welke wordt gevolgd door de volgende houding.

Het is een flowworkout waarbij elke week een bepaald gedeelte van het lichaam extra aandacht krijgt. Dat kan de rug in combinatie met de buik zijn of de armen en de volgende keer kracht in het onderlichaam, etc. Iedere deelnemer ervaart  elke les, dat niet alleen flexibiliteit belangrijk is voor het lichaam, maar ook (functionele) eigen kracht. Tijdens de les onderzoekt en ontdekt de yogi wat zijn of haar lichaam allemaal kan of nog net niet kan. Op deze manier blijven de lessen uitdagend en iedere yogi zeer vooruitstrevend.

De les is dynamisch en elke yogi is continue in beweging, zo beweegt elke yogi van de ene naar de andere houding en dat zorgt voor een cardiovasculaire training die afwezig is bij sommige traditionele vormen van yoga.

Deze les is uniek, juist omdat er geen vaste choreografie is. De les wordt ondersteund met heerlijke ontspannen muziek, maar schijnt bedriegt want er wordt heel hard gewerkt. Geen meditatiemoment, maar wel even heerlijk ontspannen en de spieren de rust geven die ze hebben verdiend.