Yin yoga

Yin yoga 

Tijdens de Yin Yoga lessen van WorkoutCentre Be You in Ridderkerk ligt de focus op de functionaliteit van de poses en niet op esthetiek. Yin is een persoonlijke groepsles. Zo draait deze les om jou en om wat jouw lichaam nodig heeft op dat moment. Yin is werkelijk voor iedereen..

Tijdens de Yin Yoga les werken we aan jouw flexibiliteit en mobiliteit in onze Yin tissues (bindweefsel, pezen, gewrichten en gewrichtsbanden) en het versterken van onze botten. Omdat botten geen elastische weefsels zijn is het van belang dat de spieren rondom het bindweefsel helemaal ontspannen zijn. In tegenstelling tot andere yoga vormen, houden we daarom de poses langer vast (minimaal drie tot vijf minuten). 

We bewegen ons in de pose tot het moment waar we de weerstand voelen opkomen. Wanneer we jouw grens raken pauzeren we en geven we ons lichaam de tijd en de kans om zich meer open te stellen en ons uit te nodigen nóg dieper in de pose te komen. Van daaruit kunnen we wellicht nog een stukje verder, of blijven we waar op dat moment zijn. Zo lang we geen echte pijn ervaren blijven we in de positie, aanvaarden we het ongemak dat we op dat moment ervaren en laten we de zwaartekracht het werk doen.

Jouw grenzen veranderen continu en op deze manier word je bewust van jouw grenzen. We hebben het dan niet alleen over jouw fysieke grenzen, maar ook over jouw grenzen op emotioneel- en mentaal gebied. Wanneer je bij dit punt van redelijke, maar geen maximale weerstand bent aangekomen, nestel je jezelf in de positie en blijf je daar zonder jezelf verder te bewegen. We brengen de stilte in ons lichaam, in onze ademhaling en in onze geest. Onze spieren zijn inactief, onze ademhaling is stil, ongedwongen, zacht en neutraal en reikt tot diep in onze buik. Wanneer ons lichaam stilte ervaart en onze ademhaling kalm is hebben we de juiste omstandigheden gecreëerd om stilte te laten ontstaan in onze geest.

In Yin Yoga integreren we de wijsheden uit het Taoïsme, Traditionele Chinese geneeskunde en ervaren we de principes van mindfulness op een fysiek level. We werken met de 12 belangrijkste meridianen (energiebanen) in ons lichaam welke zich vertalen naar de vijf elementen en we werken met onze chakra's. Elke les van het fitnesscentre in Ridderkerk heeft een ander thema en in elke les concentreren we ons op een bepaald gebied. Dit kan een fysiek gebied zijn, maar dit kan ook gericht zijn op bepaalde emoties of op basis van 1 van de elementen.

Yin yoga is er voor iedereen die opzoek is naar meer ontspanning in het dagelijks leven en een soepeler lichaam. In de les worden de houdingen aangepast aan jouw mooie- en unieke lichaam, op die manier is Yin Yang yoga toegankelijk voor iedere leeftijd en ieder niveau. Wil je een keer yin yoga uitproberen? Ik nodig je uit om een proefles op onze locatie in Ridderkerk te volgen.