Yin Yang

In een Yin Yang les wordt het beste van twee werelden gecombineerd: inspanning en ontspanning. De les zal in intensiteit opgebouwd worden. Op deze manier begin u, met een soepel lichaam aan het actievere gedeelte van de les. Dit actievere gedeelte zal bestaan uit: zonnegroeten, actieve houdingen en vinyasa's en zal ongeveer de helft van de les in beslag nemen. Daarna wordt de les langzaam afgebouwd en werkt u toe naar ontspannen houdingen. In deze ontspannen houdingen laat u de spieren zoveel mogelijk los, zodat u in kunt werken op de diepere lagen van het lichaam: het bindweefsel.

De uitdaging in de Yin is het omarmen van de rust, leren zijn in het moment met aandacht voor uw lichaam. Tijdens dit gedeelte word u getraind bewust te ontspannen. Leren luisteren naar de signalen van uw lichaam en de aandacht bij uzelf houden staat in de lessen centraal. Niet alleen heeft Yin Yang heeft vele lichamelijke voordelen zoals het soepeler worden van het lichaam, het sneller herstellen van blessures en het vertragen van verouderingsproces, de 'mind' profiteert ook zeker mee. Zo wordt stress gereduceerd, leert u met aandacht aanwezig te zijn in het moment en gaat u met een ontspannen gevoel naar huis. Echt een uurtje voor uzelf!

Yin yoga is er voor iedereen die opzoek is naar meer ontspanning in het dagelijks leven en een soepeler lichaam. In de les worden de houdingen aangepast aan uw unieke lichaam, op die manier is Yin Yang yoga toegankelijk voor iedere leeftijd en ieder niveau.