Yang yoga

Tijdens de Yang yogales bij WorkoutCentre Be You in Ridderkerk ligt de focus op de diversiteit in poses. Door de constante flow en wisseling van de posities worden jouw spieren continu uitgedaagd. Dit zorgt voor mobiliteit en flexibiliteit in je lichaam en werk je aan je algemene lichaamskracht.

Alle elementen van een yogales zijn aanwezig: oefening, ademhaling, ontspanning, meditatie en positiviteit. In de Yang yogalessen van het fitnesscentre te Ridderkerk bewegen we door de Asana's (oefeningen) in een constante flow. Op het ritme van de onze ademhaling zetten we in op kracht, flexibiliteit en op uithoudingsvermogen en dagen we ons hele lichaam uit. Ademhaling (pranayama) is één van de 5 basisprincipes van yoga en een belangrijk onderdeel van deze les waarin we onze ademhaling verbinden aan onze bewegingen. Doordat de bewegingen in een wat sneller tempo worden uitgevoerd, mag je bij de Yang yogales van Workoutcentre Be You, verwachten dat je in een contante stroom van bewegingen blijft. Hierdoor ben je actief bezig met zowel je ademhaling als het uitvoeren van posities wat weinig ruimte laat voor negatieve gedachtes en andere zaken. Dit brengt naast een goede workout voor je lichaam, rust in je geest en gedachten.  

We eindigen de les met een Pranayama oefening (ademhalingsoefening) en een Savasana (eindontspanning). Hiermee brengen we ons zenuwstelsel weer in balans en tot rust, wat ook handig is om mee te nemen in het dagelijks leven.

Uiteraard eindigen we met een goede ontspanningsoefening zodat u energiek, maar uitgerust de zaal kunt verlaten.

Deze les is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, mannen en vrouwen, lenig en nog niet lenig. Kortom voor iedereen die lichamelijke uitdaging wil combineren met ontspanning van de geest.

Wil je een keer een Yang yogales van WorkoutCentre Be You uit Ridderkerk uitproberen? Neem dan direct contact op met de medewerkers van het fitnesscentre en ervaar de voordelen van onze Yang yogales!