WOD

WOD

Een WOD of wel een "Workout Of the Day" genoemd vindt elke doordeweekse dag, om 09.00 uur, plaats in kleine groepjes van maximaal zes personen bij WorkoutCentre Be You in Ridderkerk. De WOD is een onderdeel uit de bekende sport: Crossfit, welke tegenwoordig bij een grote groep sporters geïntegreerd is binnen de leefstijl gewoonte. Crossfit laat namelijk goed zien dat functionele bewegingen, als repeterende handelingen, bijdraagt aan een gezondere- en fittere jij!

De WOD is elke les weer uniek! Door met verschillende oefeningen, combinaties of intensiteit, te trainen is de WOD elke keer weer anders. Constant gevarieerd, zoals de Crossfit filosofie omschrijft. De opbouw van de training bestaat uit warming up, skills/strength, WOD en cooling-down. Elke training duurt 60 minuten waarin je jouw lichaamsconditie, lichaamskracht en techniek traint. Gedurende de trainingen wordt er gebruik gemaakt van (bijvoorbeeld): halterstangen, kettlebells, medicine balls, roeiapparaten, springtouwen en dumbbells of wel een variété aan beweegmateriaal!

De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen (functionele bewegingen) zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van een WOD is om, ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond de WOD uit te voeren. 

De meest voorkomende vormen die een WOD kan hebben, zijn 'RFT', 'AMRAP' en 'EMOM'. Bij RFT, ofwel Rounds for time gaat het erom dat je alle oefeningen en rondes zo snel mogelijk uitvoert. Je eindtijd is dan wat telt. AMRAP staat voor As Many Rounds/Reps As Possible. Daarbij duurt de workout een x-aantal minute, waarin je zoveel mogelijk herhalingen probeert te maken. Het aantal rondes en herhalingen is wat hier telt. EMOM is kort voor Every Minute On the Minute, waarbij je iedere minuut een oefening uitvoert. Verder is er nog een 'Tabata', wat een intervaltraining is van acht keer 20 seconden werken en 10 seconden rust. Ook de 'Chipper' komt vaker voor en bestaat uit 1 ronde van minimaal 4 oefeningen met grote aantallen herhalingen. Die klinkt makkelijk, maar is het nooit. 

Elke WOD is leuk, inspirerend en voor elk niveau uitdagend! Of je nu een ware atleet bent of traint met meerdere blessures.

Wil je een proefles WOD proberen en ervaren wat deze les jou brengt? Neem dan contact met de medewerkers van WorkoutCentre Be You in Ridderkerk!