Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een 'flow yoga' met houdingen (asana's) vanuit de Hatha yoga. Het is een dynamische vorm welke nooit verveeld! Met Vinyasa yoga voer je de houdingen uit in een flow. De houdingen worden door middel van de ademhaling aan elkaar gesmeed en er zijn geen pauzes. Het is eigenlijk één lange yogaoefening. Door de diversiteit in deze yogavorm blijft elke yogi uitgedaagd keer op keer.

De lessen zijn ontspannen, krachtig en onvoorspelbaar wat behulpzaam kan zijn voor mensen met een overactieve geest, door de voortdurende focus op adem en beweging wordt de aandacht gemakkelijk in het hier en nu gebracht.

Vinyasa yoga brengt niet alleen je geest tot rust, het vergroot ook je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit en brengt je stress levels omlaag. De continue bewegingen van een houding naar de andere, zorgen voor een cardiovasculaire training die afwezig zijn bij sommige traditionele vormen van yoga.

Een aangename les voor wie met yoga wilt beginnen en zowel voor de gevorderde. Zodra yogi's de houdingen 'beter' onder de knie krijgen en ze correct uitvoeren, wordt de practice zwaarder en blijft deze les een uitdaging.