Sociaal centrum

Sociaal centrum Ridderkerk

WorkoutCentre Be You is niet alleen een sport centrum, maar ook een sociaal centrum. Dat houdt in dat sociaal zijn één van onze hoekstenen is, want sociaal zijn is leuk en gezond. Uit onderzoek blijkt dat sociaal zijn goed is voor je hart en algemene gezondheid. Eenzaamheid kan namelijk de kans op hoge bloeddruk verhogen en geeft je 30% meer kans op een hart- of herseninfarct, met alle gevolgen van dien. Hiernaast is het zo dat ruim 25% van de mensen in Nederland van 15 jaar en ouder zich eenzaam voelt. Dit is 1 op de 4 Nederlanders! Er zijn dus in Nederland meer mensen die zich eenzaam voelen dan dat er mensen zijn met bruine ogen (1 op de 5). Daarom vinden wij het belangrijk om sociaal te zijn met onze leden bij ons totaalcentrum. Onze medewerkers van het fitnesscentre in Ridderkerk staan altijd klaar voor een praatje of om jou verhaal te horen! Daarnaast hebben we een aantal projecten en samenwerkingen om het sociaal zijn binnen ons sportcentrum te stimuleren. 

Onze projecten samengevat:

  • In samenwerking met de Erasmus Universiteit in Rotterdam ontvangen we wekelijks coassistenten. Van maandag tot en met donderdag is er een aanspreekpunt voor jou. Coassistenten zijn geneeskunde studenten die bijna klaar zijn met hun studie en dus bijna basisarts zijn. Deze coassistenten staan altijd voor je klaar. Ook houden ze zich bezig met het organiseren van sociale projecten.
  • De 10 uur koffietafel is een sociaal project waarbij je als lid en omwonende elke dag om 10 uur bij de koffietafel kunt genieten van een kopje thee of koffie en een praatje kunt maken met één van onze coassistenten of één van onze medewerkers van WorkoutCentre Be You. In de toekomst worden er verschillende workshops gegeven welke geheel gratis zijn om bij te wonen.
  • Een sportmaat op maat is een project waarbij je jezelf als lid kunt opgeven en een korte vragenlijst invult over wat je zoekt in een sport buddy, vervolgens zoeken wij die voor jou!

Klik op onderstaande foto's en lees meer informatie over de verschillende sociale projecten.

*In samenwerking met UpHealth

Co-assistenten

Geneeskunde studenten die voor jou klaar staan.

De 10 uur koffietafel

Omdat sociaal zijn niet alleen leuk is. Het is ook nog eens goed voor hart en ziel! 

Een sportmaat op maat

Sporten is leuk. Maar met een sportmaat die bij jou past wordt het nog leuker! 

Kwaliteitsonderzoek

Omdat jou mening over ons voor ons erg van belang is.