Slow flow yoga

Slow flow yoga

Slow flow yoga een fijne combinatie van yin en zachte yang yoga. Je kunt slow flow yoga ook zien als een soort bewegende meditatie les.

Tijdens slow flow yoga volgen de basistechnieken van yoga elkaar op in een vloeiend-, rustig en ontspannen ritme dat wordt bepaald door de ademing. Houdingen worden over het algemeen langer vastgehouden en de overgangen tussen houdingen zijn iets langzamer. Met de yin houdingen richten we ons op de soepelheid van de gewrichten, het bindweefsel en de banden. Door jezelf te concentreren op je adem en je bewegingen daaraan te verbinden, vergroot je je concentratievermogen.

We creëren rust in het hoofd en lossen blokkades op in de energiebanen. Daarna laten we die energie stromen in het meer actieve deel van de groepsles, waarin we ook de spieren verlengen en versterken en werken aan balans.

Slow flow yoga is gericht op het ontwikkelen van kracht en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust komen van de geest. Deze groepsles van WorkoutCentre Be You heeft als doel je te ontspannen en je een blij gevoel te geven, terwijl je tegelijkertijd elke spier in je lichaam activeert en strekt. Een fijne les om het lichaam te stretchen en zo je dag fris te beginnen of rustig te eindigen.

De zachtere aard van deze les is geweldig voor beginners en gevorderde sporters welke liever vertragen en dieper in hun oefening duiken.

Effecten van de slow flow yoga:

  • Doet je vertragen en kalmeren;
  • Is een weldaad voor je zenuwstelsel;
  • Verbetert je lichamelijk uitlijning. Dit komt de uitvoering van de yogahoudingen ten goede;
  • Meditatie in beweging.

De slow flow yoga les van WorkoutCentre Be You in Ridderkerk is een rustig vorm van yoga en heel goed als je yoga een keer wil proberen. Dus dompel jezelf onder in de rustige slow flow yoga bewegingen. Neem die vertraging mee naar de wereld buiten het fitnesscentre in Ridderkerk.

Neem contact op en start direct met de beoefening van deze fijne lessen.