Poweryoga

Tijdens de poweryoga les wordt er gefocust op de afwisseling van diverse poses. De verandering van de pose zorgt ervoor dat u en uw spieren continue worden uitgedaagd. Hierdoor ontwikkel u zowel flexibiliteit als kracht.

Alle elementen van een "normale" yogales zijn aanwezig: concentratie, ademhaling, stimulatie en ontspanning. In de les gaat u tijdens de Asana's constant door. Hierdoor worden alle spieren in het lichaam getest op kracht, flexibiliteit en op uithoudingsvermogen. Ademhaling is een belangrijk middel om de poses goed te kunnen uitvoeren, u zal regelmatig worden getest of u ook diep en rustig kunt adem halen. Hierdoor worden de oefeningen ook een goede ontspanning van de gedachten; u bent zo druk in de weer met alle verschillende poses, ademhaling en spieren en gewrichten in uw lichaam, dat u geen tijd heeft om aan andere zaken te denken.

Tijdens de uitgebreide ontspanning kunnen de spieren helemaal tot rust komen en kunt u ook een goede ontspanning in het hoofd ervaren zodat u weer helemaal helder en fris bent. Met Pranayama eindigen we de les, de krachtige ademhalingsoefeningen zorgen voor een beter gebruik van de longcapaciteit zodat u nóg rustiger en dieper adem kunt halen. Dit is niet alleen handig op de yoga mat maar ook in het dagelijks leven een handig middel om stress te reduceren.

Uiteraard eindigen we in een goede ontspanning zodat u energiek de zaal kunt verlaten.

De les is geschikt voor beginners en gevorderden, mannen en vrouwen, lenig en nog niet lenig. Kortom voor iedereen die de lichamelijk uitdaging wil combineren met de grote voordelen van yoga om tot rust te kunnen komen.