Pilates

In één woord: beweging. Pilates is een effectieve bewegingsvorm die begin 20e eeuw is ontwikkeld door Joseph H. Pilates. Deze bewegingsvorm heeft grote populariteit doordat deelnemers tijdens het volgen van pilates lessen goede resultaten boeken op lichaam en geest. Pilates is het creëren van een evenwichtig sterk spiersysteem en een soepel lichaam. Door regelmatig deelnemen aan pilates lessen bouwen deelnemers dan ook meer spierkracht, lichaamscontrole en flexibiliteit op. Pilates verbetert de lichaamshouding en longcapaciteit van haar deelnemers. Deze groepsles vergt inspanning en concentratie. Deelnemers zullen merken dat deelname aan de lessen voordelen brengt in het dagelijks leven. Na x-aantal lessen merken deelnemers al vooruitgang!

Pilates is geschikt voor ieder sportniveau en leeftijd. De lessen hebben de kracht om deelnemers wekelijks opnieuw te verrassen met een gevarieerde les, welke deelnemers uitdaagt en op elk niveau te beoefenen is!

De pilates les wordt als een Yang les verzorgt waarbij de nadruk ligt op het versterken van het spierstelsel door middel van het uitvoeren van spierversterkende oefeningen. Tijdens de les worden er diverse posities aangeleerd waarbij merendeel van de posities dynamisch wordt uitgevoerd.