Zit u in een sportieve sleur? #enwatnu?

04-12-2018

De klassieke signalen van een sportieve sleur, herken ze en probeer het te voorkomen! 


Het is natuurlijk hartstikke goed als u vol enthousiasme begint met het trainingsprogramma. Maar vaak na een tijdje buffelen verdwijnt de motivatie. Leer de signalen kennen van een sportieve sleur en voorkom dat u er in terecht komt! De sportieve sleur bestaat uit 4 stadia:

Stadium 1: De hallelujastemming U bent vastbesloten om binnen een maand het doel te hebben behaald, dus u slaat geen enkele workout meer over. 

Stadium 2: Het enthousiasme verdwijnt langzamerhand. U ziet niet meteen resultaten en raakt daardoor gedemotiveerd. Naar de workout kijk u niet meer langer uit en u begint ze steeds meer over te slaan. 

Stadium 3: Van uitstel komt afstel De toewijding en de motivatie die u in het begin zo goed had, wordt steeds minder. Er komen steeds meer excuses waarom u niet de workout hoeft te doen.

Stadium 4: Frustratie; Sport is niet meer één van de prioriteiten. De resultaten zijn niet zoals u had gewild en u geeft de moed op. Een burn-out door het sporten komt doordat er in een korte tijd teveel wordt verwacht.

Wees realistisch en zorg dat uw enthousiasme in balans staat met haalbare doelen. 


Een belangrijke reden om te stoppen met sporten is, omdat het niet lukt om de doelen te bereiken. Dit gebeurt met name binnen de eerste zes maanden nadat u bent begonnen met het trainingsschema.

Herkent u uzelf hierin en heeft u een steuntje in de rug nodig? Kom in contact met onze personal trainers via de onderstaande link.


Uw lichaam verdient meer dan een budget club!