
Welke zijn het gezondste? #Noedels
Noedels zijn superveelzijdig maar welke is het beste?
In de blog wordt een overzicht gegeven, welke verschillende soorten noedels er op de
markt zijn en welke het gezondst is. Voor elk product is per 100 gram onbereid de voedingswaarde weergeven.
Soorten noedels
Mihoen: lange, superdunne sliertjes
van rijstmeel zijn meestal gedroogd, maar in Aziatische winkels zijn ze soms
ook vers te koop.
Udonoedels: vrij dikke, stevige
Japanse tarwenoedels. Deze kunt u kopen bij een toko of in een grotere
supermarkt.
Eiermie: gele, veelzijdige Chinese
noedels zijn gemaakt van tarwebloem en ei, zijn te koop bij de toko.
Sobannoedels: zijn gemaakt van
boekweitmeel, dat een bruingrijze kleur en nootachtige smaak geeft. Boekweit is
glutenvrij, maar kijk altijd op de verpakking, want soms wordt er ook een ander
meel toegevoegd. Deze noedels zijn te koop bij de toko.
Ramennoedels: Dunne tarwenoedels,
zijn de koop bij de toko.

Als u de bovenstaande producten met elkaar vergelijkt, gaat de voorkeur uit naar soba noedels. Maar dan wel een variant met een hoog boekweitgehalte.
Bent u bezig met afvallen of voelt u uzelf beter bij een
koolhydraatarm voedingspatroon, dan zijn kelp (zeewier) noedels een goede
keuze! Of heeft u een spiraalsnijder? Dan kun u ook zelf noedels maken van een
courgette!
Wilt u bepaalde producten met elkaar vergelijken? Vraag dan naar onze diëtiste
en zij zoekt het voor u uit!
