Waarom houden we van vet eten?

06-09-2017

Bijna iedereen houdt wel van patat, chips, pizza, saucijzenbroodjes etc. Ook weet iedereen wel dat dit soort eten niet gezond is. Toch blijft het lastig om ervan af te blijven.

Voedselproducenten gebruiken vaak vet of suiker om het product zo lekker mogelijk te maken. Deze producten worden onder de consumenten lekker gevonden en dus worden ze goed verkocht. Maar zijn er nog andere redenen waarom wij van vet eten houden? Vet verlaagt gevoelens van stress, vooral als het in combinatie met suiker is. Het lichaam maakt dopamine en serotine aan, waardoor we ons gelukkig voelen. Dit is ook een reden, waardoor we eerder naar bijvoorbeeld chocolade grijpen als we gestrest zijn. Sommige mensen raken minder snel vol van vet eten dan anderen en dat is best lastig als op elke straathoek wel een vette snack te koop is.

Wist u trouwens dat de combinatie van vet en suiker verslavend kan werken?
De combinatie van vet en suiker heeft een bepaalde werking in de hersenen, wat verslavend werkt. Dit geldt ook voor de combinatie van vet en zout. Deze combinaties maken de smaakpapillen minder gevoelig, waardoor er steeds meer van wordt genomen om hetzelfde 'gelukkige' effect te krijgen.

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!