Waarom houden we van vet eten?
Bijna iedereen houdt wel van patat, chips, pizza, saucijzenbroodjes etc. Ook weet iedereen wel dat dit soort eten niet gezond is. Toch blijft het lastig om ervan af te blijven.
Voedselproducenten
gebruiken vaak vet of suiker om het product zo lekker mogelijk te maken. Deze
producten worden onder de consumenten lekker gevonden en dus worden ze goed
verkocht. Maar zijn er nog andere redenen waarom wij van vet eten houden? Vet verlaagt gevoelens van stress, vooral als het in combinatie met suiker is.
Het lichaam maakt dopamine en serotine aan, waardoor we ons gelukkig voelen.
Dit is ook een reden, waardoor we eerder naar bijvoorbeeld chocolade grijpen
als we gestrest zijn. Sommige mensen raken minder snel vol van vet eten dan anderen en dat is best
lastig als op elke straathoek wel een vette snack te koop is.
Wist u trouwens dat de combinatie van vet en suiker verslavend kan werken?
De combinatie van vet en suiker heeft een bepaalde werking in de hersenen, wat
verslavend werkt. Dit geldt ook voor de combinatie van vet en zout. Deze
combinaties maken de smaakpapillen minder gevoelig, waardoor er steeds meer van
wordt genomen om hetzelfde 'gelukkige' effect te krijgen.
