Waarom een diëtiste?

09-07-2018

Voedingsadviezen van voedingsdeskundigen: ze zijn overal te vinden, in de krant, op social media, op tv. Iedereen is met voeding bezig, iedereen wil gezond zijn en iedereen heeft zijn mening daarover.

Wat is het verschil tussen een voedingsdeskundige en een diëtist?

De titel voedingsdeskundige is niet wettelijk beschermt en staat niet garant voor kwaliteit. Iedereen mag zichzelf voedingsdeskundige, afvaldeskundige of coach noemen. Gewichtsconsulten kunnen zich wel aansluiten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De diëtist heeft een hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek van vier jaar gevolgd, waarin niet alleen aandacht wordt besteed aan voeding, maar ook aan fysiologie, pathologie, psychologie, chemie, biologie, gespreksvaardigheden en om evidence based practice werken. Tijdens de opleiding leert een diëtist hoe het lichaam werkt, wat voor effect voeding heeft en hoe je mensen kan begeleiden en motiveren. Na de opleiding sluit een diëtist zich aan bij het kwaliteitsregister. Om geregistreerd te blijven is het van belang dat de diëtist zich blijft bijscholen en ontwikkelen.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Dieetadvies wordt voor 180 minuten (drie uur) vanuit de basisverzekering vergoed door de zorgverzekeraar. Houdt u hierbij wel rekening met uw eigen risicokosten. WorkoutCentre Be You heeft met "bijna" alle zorgverzekeraars een behandelcontract afgesloten zodat u 100% vergoeding krijgt voor de dieetadvisering. Check de polisvoorwaarden voor vergoeding dieetadvies bij uw zorgverzekeraar.
Heeft u het eigen risico van 2018 helemaal verbruikt? Dan is het bezoek aan de diëtiste 100% kosteloos!

Wilt u weten of de diëtiste u kan helpen? Maak dan snel een afspraak!

De diëtist is de deskundige op het gebied van voeding!

U kunt bij een diëtist terecht met vragen over voeding bij een ziekte of aandoening en informatie over gezonde voeding. Voeding heeft invloed op hoe u zich voelt. Ontdek zelf welke rechtstreekse invloed het maken van gezonde keuzes heeft voor uw lichaam.

Niet alleen mensen met overgewicht kunnen profiteren van voedingsadvies van een diëtist. Ook bij ondergewicht, darmklachten, COPD, eetstoornissen, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, darmklachten, allergieën, voedingsadvies bij sport etc. kunt u bij de diëtiste terecht.

De diëtiste van WorkoutCentre Be You vindt het belangrijk om adviezen te geven, die individueel zijn afgestemd. Iedereen is tenslotte uniek en niet iedereen heeft baat bij dezelfde voeding/ dieet- en beweegadviezen. Daarom wordt er samen met de cliënt gekeken naar de eigen voeding en hoe de adviezen daaraan kunnen worden aangepast.

In deze animatie van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten is duidelijk weergegeven wat de diëtist doet! Bekijk de video hieronder:

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!