Verschillende soorten suiker #Body #Health #Gezondheid

22-04-2017

Ziet het lichaam verschil tussen soorten suiker?
Als suiker zo slecht voor de gezondheid is, dan is fruit dat toch ook? Want in fruit zit toch ook fruitsuiker? Er zijn verschillende soorten suikers. Zo zijn er de fruitsuikers (glucose en fructose) vanuit het fruit. Melksuiker (lactose) vanuit melk, etc. Toegevoegde suikers, zijn suikers die fabrikanten aan producten toevoegen, of die u zelf toevoegt. Denk maar eens aan de suiker of honing die u wellicht aan thee of yoghurt toevoegt. Net zoals bij fruit, bestaan deze suikers uit glucose, fructose of een mengsel hiervan. Toegevoegde suikers zijn ook van natuurlijke oorsprong. Kristalsuiker is bijvoorbeeld afkomstig van suikerriet (Voedingscentrum, 2017).

In het lichaam worden alle soorten suikers, dus ook de suikers uit fruit op dezelfde manier verwerkt. Suiker wordt omgezet in glucose en dat wordt gebruikt voor de energievoorziening. Naast dat er fruitsuiker in fruit zit, zitten er ook belangrijke voedingsstoffen in. Zoals vezels en vitamines. Fruit is goed voor de gezondheid en daarnaast hangt het eten van fruit samen met bijvoorbeeld een lager risico op diabetes type 2.

In producten zoals koek zit ook suiker, maar verder weinig nuttige voedingsstoffen. Fruit bevat wel deze nuttige voedingsstoffen en is daarom een goede keuze voor tussendoor of als broodbeleg. Voor volwassenen geldt het advies om 2 porties fruit per dag te eten.

Heeft u een vraag waar u een antwoord op wilt? Vraag het dan aan onze diëtiste.

In producten zoals koek zit ook suiker, maar verder weinig nuttige voedingsstoffen.

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!