Slapend #afvallen...is het niet geweldig?

06-01-2017
Afvallen en slapen...wat een heerlijke combinatie

Deels is het een medisch verhaal. Desondanks gaan we proberen dit op een eenvoudige manier uit te leggen. Medici melden dat uw lichaam - dat geldt alleen als u reeds in slaap bent - tussen 22.30 uur en 01.00 uur bepaalde stoffen aanmaakt. Eén van die stofjes is een hormoon met een vetafbrekend vermogen dat ook nog eens uw stress doet verminderen. Want het lichaam volgt normaal gesproken een ritme dat uitgaat van de opkomst en neergang van de zon. Daarom lijkt het zeer aannemelijk dat deze theorie niet geldt als u pas om 02.00 uur 's nachts uw bed opzoekt.

's Nachts afvallen - nog meer tips
Drukke ondernemers slapen soms maar een paar uurtjes per nacht. Daar kan het lichaam misschien wel aan wennen, maar gezond is het niet. Een lange- en goede nachtrust is prettig en gezond voor iedereen.

Nu blijkt uit studies die onlangs zijn gepubliceerd dat een slaaptekort een negatief effect heeft op ons eetgedrag. Mensen met een slaaptekort hebben meer behoefte aan eten. Te weinig slaap zorgt voor een tekort aan leptine. Dat eiwit zorgt voor een gevoel alsof we 'vol zitten'. Daar slaapgebrek wordt ook nog eens ghreline aangemaakt. En dat stofje zorgt weer voor het gevoel van extra trek. En dat moeten we nou net niet hebben.

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!