#Recepten          Goodmorning Be You

11-10-2018

Gezellig dat u erbij was!

Zaterdag 6 oktober 2018 vond Goodmorning Be You evenement plaats. Een onwijs geslaagde #body en mind ochtend mét heerlijke brunch. We delen graag de recepten, zodat u thuis nog eens kunt genieten.


Start met...

Boerenkool banaan smoothie
Ingrediënten voor 2 personen
2 bananen
100 gram boerenkool
250 ml kokoswater

Bereidingswijze:
Pel de banaan en snijd deze in stukjes. Doe deze in de blender samen met de boerenkool en het kokoswater. Meng dit tot een glad geheel en de smoothie is klaar.

Sporty Smoothie
Ingrediënten voor 2 personen
200 ml Rijstdrink
1 stengel selderij
10 cm komkommer
1 - 2 schijven verse ananas

Bereidingswijze:
Snijd de ananas, de komkommer en de selderij in stukjes. Doe alle ingrediënten in de blender. Voeg de rijstdrink toe. Mix het tot een glad geheel en de smoothie is klaar.


Combineer met....

Banaan - Koffie pannenkoek 
Ingrediënten voor 4 kleine pannenkoeken
3 eieren 
1 banaan
8 eetlepels havermeel
150 ml melk
4 eetlepels koffie
1/2 theelepel zout

Bereidingswijze: 
Meng alle ingrediënten voor de pannenkoek met een staafmixer tot een gladde massa. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan.. Giet het mengsel in de pan en bak de pannenkoek in ongeveer 4 minuten gaar.

Komkommer met makreelmousse
Ingrediënten voor 4 personen
200 gram gerookte makreelfilet zonder graatjes
1 sjalot, gesnipperd
Handje platte peterselie, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
1 eiwit
3 eetlepels crème fraîche
1 komkommer

Bereidingswijze:
Voorbereiden: Maal de makreel, sjalot, helft van de peterselie en het citroensap in een keukenmachine tot een fijn mengsel. Klop het eiwit met een snuf zout stijf in een brandschone kom. Roer de crème fraîche door het makreelmengsel en breng op smaak met zout en peper. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor en laat de mousse 1 uur opstijven in de koelkast.

Bereiden: Snijd met een dunschiller in de lengte de komkommerschil eraf. Snijd plakken van circa 1 cm dik van de komkommer. Schep de makreelmousse in een spuitzak en spuit de mousse op de komkommer Bestrooi met de rest van de peterselie.


Hummus van rode biet
Ingrediënten voor 1 klein bakje
2 rode bieten geroosterd
400 gram uitgelekte kikkererwten
2 eetlepels Tahin
2 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 theelepel komijn
Peper en zout
Tijm
Olijfolie

Bereidingswijze:
Schil de bieten en snij ze in parten. Besprenkel de bieten met olie, peper en zout en wat tijm en rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar op 180 graden. Laat de bieten vervolgens afkoelen. Meng vervolgens alle ingrediënten tot een gladde massa.

Pit­ti­ge ha­ris­sa­hum­mus
Ingrediënten voor 1 klein bakje
400 gram uitgelekte kikkererwten
2 eetlepels Tahin
2 eetlepels olijfolie
1 theelepels Baharat kruidenmix
1 eetlepels Harissa pikant

Bereidingswijze:
Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat extra kokend water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


Trakteer uzelf op...

Avocado Cheese cake
Ingrediënten voor 14-16 stukjes
Voor de bodem:
200 gram dadels
150 gram pecannoten + extra om te garneren
50 gram geraspte kokos + extra om te garneren
Snuf zout

Voor de vulling: 
Vruchtvlees van 4 avocado's
Sap van 4 limoenen
1 theelepel geraspte limoenschil
200 gram roomkaas
200 gram honing
150 ml kokosolie, gesmolten
Extra nodig:
Springvorm van 24 cm

Bereidingswijze:
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal voor de bodem de dadels met de noten, de geraspte kokos en het zout fijn in een blender. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm, duw goed aan met de bolle kant van een lepel en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
Pureer voor de vulling de avocado's met het limoensap en de -rasp, de kokosolie en een snuf zout tot een romig mengsel. Giet het mengsel in een bakvorm, dek af met een plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring. Bestrooi met de extra geraspte kokos en noten.

Courgettecake
Ingrediënten voor 1 cake
1 courgette
125 g fijne havermout
125 g speltmeel
2 bananen
4 eieren
7 el honing
2 handjes walnoten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Was de courgette en rasp hem fijn. Voeg de havermout, speltmeel, de bananen, de eieren en de honing toe en meng tot een beslag. Hak ondertussen de walnoten grof. Roer vervolgens de courgetterasp en de grof gehakte walnoten door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in zo'n 60 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake even afkoelen, snijd hem in plakken en serveer!

Appelroosjes
Ingrediënten voor 4 stuks
1 rode zoete appel
Sap van 1/2 citroen
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 eetlepels abrikozenjam

Bereidingswijze:
Snijd de appels verticaal doormidden. Snijd uit de helften het klokhuis en leg ze met het snijvlak op het werkvlak. Snijd de appels in heel dunne plakjes. Doe alle appelschijfjes in een kom. Meng met het citroensap aangelengd met water tot de schijfjes net bedekt zijn en verwarm circa 2 minuten in de magnetron. Laat goed uitlekken in een zeef. 
Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en plak de helften in de lengterichting weer aan elkaar zodat je een lange reep deeg krijgt. Roer de jam los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee. 
Leg circa 10 appelschijfjes met de bolle kant naar boven, dakpansgewijs naast elkaar op de rand van het deeg. Zorg dat ze iets boven de rand uitsteken.  Klap het randje bladerdeeg dubbel en rol het deeg losjes op. Zet de roosjes met de appelblaadjes naar boven in de holtes van de muffin vorm. Bak in de oven in circa 40 minuten gaar. 

Bekijk de kookvideo voor de uitleg: https://www.boodschappen.nl/recept/appelroosjes/