#Recept Bananenbrood

14-02-2017

Trek in bananenbrood? Dan is dit recept een aanrader!

Afgelopen weekend heb ik dit recept van paulineskeuken uitgeprobeerd. Doordat er bananen in het recept zitten, heeft u helemaal geen suiker nodig voor dit recept! Een plakje bananenbrood is ook erg lekker als tussendoortje!

Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 60 gr dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocola
  • 75 gr gemengde noten
  • 30 gr kokosrasp
  • Snuf zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).  Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Spatel het amandelmeel met de bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel dit door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag. Vet een cakevorm (23 cm) in en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en er droog uit komt. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm, voordat u het eruit haalt.

Eet smakelijk!