Mijn eerste keer #Zumba®

19-06-2017

Zumba® : mijn eerste deelname aan een groepsles.

Ik weet het nog zo goed, ongeveer vijf jaar geleden ging ik met mijn vader voor het eerste mee naar de sportschool. Eenmaal aangekomen mocht ik, aangezien mijn leeftijd, alleen gebruik maken van de cardioapparaten. Daar zat ik dan in mijn eentje twee uur lang op een fiets wat calorietjes te verbranden, terwijl mijn vader gezellig contact aan het maken was tijdens zijn krachttraining. Op dat moment dacht ik dit is niks voor mij.

Mijn vader en ik zijn direct naar de baas gegaan om te vragen naar eventuele andere opties voor mij. Hieruit kwamen gelijk de GROEPSLESSEN, gezellig en effectief voor de vetverbranding benoemde hij als sleutelwoorden. Het leek mij erg leuk om een keer een groepsles te proberen, maar toch vond ik het wel spannend om als 15-jarig meisje daar tussen die ervaren 'volwassen' mensen te staan. Het heeft uiteindelijk lang geduurd voordat ik die stap maakte.

Na een half jaar op de fietsen en crosstrainers gezeten te hebben, nam ik mijn zusje mee naar de Zumba® , omdat ik eigenlijk niet alleen durfde. Die avond was dus mijn eerste groepsles, mijn zusje en ik zijn helemaal op de achterste rij in het hoekje gaan staan zodat niemand ons zou kunnen zien. We dachten dat we bekeken zouden worden omdat we nieuw waren, maar dat was totaal niet zo. Iedereen was druk bezig om zelf de pasjes onder de knie te krijgen en alles bij te kunnen houden. Dit gaf ons een heel goed gevoel. Ik vond het erg fijn dat mijn zusje met mij mee was gegaan, zo was ik niet het enige nieuwe 'jonge' meisje in de groep.

Ik was erg blij dat ik de stap had gezet, want dit was tenslotte veel leuker dan alleen op een fiets zitten. De les was zo sfeervol met al die leuke muziek en het werd steeds leuker naarmate je de danspasjes door ging krijgen. Ook merkte ik dat de groep een hele hechte club was, waarin wij gelijk toegelaten werden. Ik stond elke week te popelen om weer te mogen!

Een jaar later was ik dan eindelijk 16 en mocht ik met mijn vader mee naar het krachthonk, dit vond ik erg leuk maar toch spraken de groepslessen me meer aan. Die vakantie ben ik meerdere lessen gaan uitproberen zoals Bodypump, Bodybalance enz. Ondertussen heb ik aan alle lessen wel deelgenomen en vind ik ze tot nu toe allemaal leuk! Maar mijn hart blijft toch bij de Zumba® en de Bodypump.

Na deze lessen een aantal jaren te hebben gedaan, moet ik op school een keuze gaan maken voor een vervolgopleiding en ik wist het meteen: DE SPORTOPLEIDING! Ik wilde niet meer meedoen aan een les, ik wilde hem zelf geven! In mijn tweede jaar van de opleiding mocht ik dan eindelijk stage gaan lopen op een sportschool en opgeleid worden als instructrice voor de Zumba® , ik vond dit geweldig! Toen ik mijn stage had afgerond ging er toevallig een Zumba®-instructrice bij onze sportschool weg en ik mocht haar plaats overnemen. Zo ben ik van bang meisje die niet mee durfde te doen veranderd in een instructrice. Hoe gek kan het lopen?!

            Wie ben ik?


Op dit moment geef ik drie keer in de week Zumba® en één keer in de week bodypump. Ik heb hier super veel plezier in! Elke keer wanneer ik nieuwe mensen in mijn les krijg, denk ik weer terug aan mijn eerste deelname en krijg ik spontaan weer een lach op mijn gezicht. Ik ben heel erg blij dat ik toen de tijd die stap heb gezet en het stelde uiteindelijk niks voor. Als ik nu advies zou mogen geven zal ik zeker iedereen op de groepslessen afsturen. Het sporten in groepsverband met gezellig muziek is tenslotte toch veel leuker dan in je eentje?!


Ik en mijn collega's nodigen u graag uit voor de groepslessen en misschien gaat er voor u ook wel een hele nieuwe wereld van open..

Groet, Kimberley

Ik wist het meteen: DE SPORTOPLEIDING!