Maak kennis met de diëtiste.

05-03-2018

Als Personal Trainer zijnde kiest Roxanne van Berkel ervoor om zich te omringen met verschillende specialisten die met hun expertises haar kennis en kunde aanvullen. Roxanne: "Doelstellingen behalen is alleen mogelijk als er rekening wordt gehouden met alle bijkomende factoren, zoals herstel/rustintensiteit en voeding." Een van die specialisten is diëtiste Dominique.

In 2014 is Dominique Flink afgestudeerd als diëtiste aan de Haagse Hogeschool en sinds juli 2014 geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Ook is ze aangesloten bij KDOO. KDOO is een netwerk van diëtisten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van overgewicht en (morbide) obesitas met bijbehorende co-morbiditeit.

Waarom naar een diëtist?
Voor alle vragen over voeding- en gerelateerde klachten kun je terecht bij een diëtist. Daarnaast is de informatie die er is over de keuzes en adviezen van onze voeding voor de meeste mensen overmeesterend. Hierdoor is het voor veel mensen niet duidelijk wat de juiste keuze is. Inzicht krijgen in het eigen eet- en beweegpatroon is de eerste stap.Een diëtist is niet alleen iemand die voeding/dieet- en beweegadviezen geeft, maar ook iemand die naar je luistert, met je meedenkt, meeleeft en motiveert, zodat er veranderingen in de leefstijl kunnen worden aangepast. Iedereen is uniek, net zoals ieder zijn/haar voedingsbehoeften uniek is. Een diëtist is de aangewezen persoon om hierbij te helpen en te zorgen dat je de juiste voeding binnen krijgt.

Vragenuurtje

1. Naast de opleiding Voeding en Diëtetiek heb je ook diverse specialisaties gevolgd, waarom juist deze?

Ik vind het belangrijk dat de adviezen die ik geef wetenschappelijk onderbouwd zijn. Daarom volg ik bij- en nascholing en houd ik de nieuwste ontwikkelingen nauwkeurig bij. Ik heb diverse specialisaties gedaan, waaronder kindervoeding en kinderdiëtetiek, sport en voeding en darmproblematiek.

3. Wat maakt het leuk om als diëtist te werken?

Iedereen moet eten, maar het is niet altijd vanzelfsprekend wat iemand kan of mag eten. Daarnaast heb je tijdens de begeleiding van een klant ook te maken met het sociale en psychische stuk. Het is per klant maatwerk om te kijken wat haalbaar is en hoe het in het dagelijks leven toe te passen is. Daarnaast bouw je ook een vertrouwensband op met de mensen die je begeleidt. Dat vind ik mooi aan het werk als diëtist.

2. Wat doet een diëtist precies bij WorkoutCentre Be You?

Voornamelijk werk ik met personal training klanten, maar ook reguliere klanten kunnen bij mij terecht. Een dieet en/of voedingsadvies kan helpen met het behalen van gestelde doelstelling(en). Met de juiste methode ga ik samen met de wensen en doelen van de klant aan de slag om deze te behalen. Samen met een personal trainer en een sporttherapeut wordt een volwaardige en effectieve begeleiding aangeboden.

4. Wordt de begeleiding van de diëtist ook vergoed door de zorgverzekeraar?

Vanuit de basisverzekering krijgt iedereen per jaar 3 uur dieetadvisering vergoed.

Houdt hierbij wel rekening met het jaarlijkse eigen risico.

WorkoutCentre Be You heeft met bijna alle zorgverzekeraars een behandelcontract afgesloten, zodat de klant 100% vergoeding krijgt voor de dieetadvisering.


Met de juiste methode ga ik samen met de wensen en doelen van de klant aan de slag om deze te behalen.

Wilt u nog meer uit uw trainingen halen, ondersteund met voeding? Maak dan direct een afspraak via de onderstaande knop.

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!