Lekker uiteten moet toch kunnen?!

10-05-2019

Waar moet u mee opletten als u uiteten gaat?

Tijdens het proces van afvallen, is het belangrijk dat u nog kunt blijven genieten van lekker eten! En uiteten gaan hoort daar ook bij! Ook buiten de deur kunt u er opletten wat u eet. Neem niet meer dan voldoende en kies voor de gezonde producten.

Bekijk van te voren het menu als dit mogelijk is:
Uit eten gaan begint met een kritische blik op de menukaart. Wat zijn voor u de beste keuzes die u kunt maken? Gekookte, gegrilde of gestoofde gerechten zijn meestal minder calorierijk dan gefrituurde of gebakken gerechten. Vraag ook altijd de saus apart, dan kunt u zelf bepalen hoeveel u er van neemt. In koude rode sauzen zitten vaak minder calorieën dan in witte sauzen.

Let op de hoeveelheid gangen:
Misschien heeft u alleen aan het voorgerecht en het hoofdgerecht genoeg. Bestel het toetje pas na het hoofdgerecht, als u het dan nog echt wilt.

Ook een kritische blik op het drinken is belangrijk:
Niet alleen alcoholistische dranken, zoals wijn en bier bevatten veel calorieën. Ook vruchtendranken en frisdranken bevatten er veel. Kies daarom voor water of voor light- frisdrank.

Wat zijn goede keuzes?

  • Voorgerecht: volkoren brood met een beetje tapenade, bouillon, een heldere soep, groentesalade of carpaccio.
  • Hoofdgerecht: mager vlees zoals biefstuk, kalkoen, vis of wild met veel groente en net zo veel aardappelen, rijst of pasta als je normaal nodig hebt.
  • Nagerecht: fruit, koffie of thee.

Eet niet teveel, eet met aandacht en geniet vooral van het eten!
Het kan gewoon!

Meer informatie omtrent voeding? De diëtiste van WorkoutCentre Be You adviseert u graag!

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!