'Ieder pondje gaat door het mondje'

27-09-2017

Hoe kan het dat mensen aankomen terwijl ze zeggen gezond te eten en de koekjes, chips, frisdranken etc. Laten staan? In het programma 'Secret Eaters' worden mensen met overgewicht dag en nacht overal gevolgd met verborgen camera's, om zo hun verborgen eetgewoontes te onthullen.

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat zij heel weinig of te weinig eten en ze hebben geen idee waardoor ze aankomen. De meest uiteenlopende theorieën komen vervolgens voorbij; het ligt aan de hormonen, de schildklier werkt niet goed, door het aantal koolhydraten, heel weinig eten, etc.
Vaak ligt de oorzaak toch ergens anders, zoals het gezegde luidt: 'Ieder pondje gaat door het mondje'. Natuurlijk kan het ook weleens een medische redenen hebben, maar dit is uitzonderlijk.Alles wat de deelnemer eet wordt in het programma vastgelegd, dus niet alleen de maaltijden thuis, maar ook hetgeen wat ze eten op het werk, in de auto, tijdens het winkelen, etc. En dan blijkt dus dat mensen eigenlijk veel meer eten dan dat ze denken.

Vervolgens worden ze geconfronteerd met al het eten. Al het eten en drinken van de dagen dat ze zijn gevolgd wordt op één grote tafel neergezet. En dan wordt ineens toch wel heel erg duidelijk dat er meer wordt gegeten en gedronken dan eerste instantie wordt gedacht.

De uitkomsten in de serie zijn zeker interessant om te bekijken.

Heeft u enig idee hoeveel u werkelijk eet? Bent u echt eerlijk over uw voedingspatroon?

Wilt u samen met de dietiste eens een kijkje nemen naar uw voedingspatroon? Dat kan!

Klik hier om een afspraak te maken:

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!