De bekende #snoeppot

09-12-2017

De bekende #snoeppot op het werk... Hoe kunt u met deze #verleiding omgaan? Voor velen is de snoep pot op het werk toch wel een uitdaging. Zelf heeft u niet voor al dat lekkers gekozen, en toch staat die pot daar. En vaak dan ook nog in de buurt van uw bureau. Probeer dan de verleiding van al die lekkere dingen maar eens te weerstaan. Zeker nu de feestdagen eraan komen. Wij snappen dat het lastig is en geven u daarom een aantal tips om hier mee om te gaan:

1.  Wees voorbereid; Als u van uzelf weet wat uw zwakke momenten zijn dan kunt u ook een alternatief bedenken. Het is namelijk niet erg om een of twee snoepjes te pakken, maar een stuk of acht wordt al snel te veel. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat u onbewust aan het eten bent. Terwijl u dat eigenlijk niet wilt.

2.  Zet de pot ver uit het zicht! Of misschien nog wel beter, zet de pot in een andere ruimte.
Zet hem bijvoorbeeld niet in de kantine, want dan komt u alsnog de verleiding tegen als u iets te eten of te drinken gaat halen.
Als uw collega's dat niet willen, zet de pot dan zover mogelijk van uw eigen werkplek vandaan.

3. Zorg dat de pot afgesloten kan worden en niet doorzichtig is. Hierdoor liggen de verleidingen minder in zicht en wordt het makkelijker om het te weerstaan. Als er een pot staat die afgesloten is, dan is het openmaken van de pot een extra handeling, die weer meer tijd geeft om na te denken over de actie die u wilt gaan ondernemen.

4. Zorg dat er vervanging is. Om de verleidingen consequent te kunnen weerstaan, is het belangrijk dat u eigen snackmomenten gaat inplannen. Zorg dan natuurlijk wel voor gezonde snacks. Zoek afleiding. Is de verleiding echt heel groot aan het worden? Zoek dan afleiding en ga bijvoorbeeld een rondje lopen.

Zet de pot zover mogelijk van uw eigen werkplek vandaan.

Hopelijk helpen deze tips om de verleiding van de snoep pot te weerstaan. Heeft u zelf nog tips, laat het dan weten! Of heeft u nog meer vragen, vraag dan naar de diëtiste.

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!