Buikvet verbranden? Ja, het kan! #Hoelahoepen

02-06-2017

Nieuwe trend

Volgens de nieuwste fitness trends is trainen met een hoelahoep dé manier om extra buikvet te verbranden en hierdoor een slankere taille te creëren! Maar is dit wel mogelijk? Wij gaan vandaag dieper op deze discussie in om u antwoord te geven op deze vraag!

Calorieën verbanden
Na onderzoek is gebleken dat deelnemers die 30 minuten actief zijn met een hoelahoep ongeveer 185 kilocalorieën* verbranden. Uiteraard is het aantal verbrande calorieën afhankelijk van leeftijd en gewicht.

Strakker worden
Er worden dus flink wat calorieën verbrand tijdens het hoelahoepen, maar krijgt u hierdoor ook daadwerkelijk een strakkere buik en/of smaller taille van? Door het constant aanspannen van de buik -en rugspieren worden deze zeker versterkt maar realiseer uzelf wel... hierdoor wordt de taille niet automatisch slanker! Uiteraard helpt het verstevigen van de core-spieren én het verbranden van calorieën in het afvallen of het strakker krijgen van deze regio, helaas is het onmogelijk door één specifieke plek aan te pakken om vet te verbranden!

Hoepels
Er zijn een hoop verschillende hoepels met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Kleinere hoepels met een zachte binnenrand zijn makkelijker en comfortabeler voor beginners maar leveren uiteindelijk minder resultaten op. Hoepels met een grotere diameter zijn moeilijker te hanteren maar leveren uiteindelijk meer resultaten. Verder bestaan er ook nog hoepels die met gewichten verzwaard zijn waardoor de uitdaging nog groter wordt!

Hoelahoepen is een leuke manier om calorieën te verbranden die makkelijk thuis uit te voeren is, maar lichaamseigen vetverbranding komt met 30 minuten nog niet op gang. Wél traint u de core-spieren waardoor de algemene spieruithoudingsvermogen getraind word. Dus u ziet zichtbaar wél resultaat. Dit alles gaat natuurlijk hand in hand met dé juiste voeding!

Bron 

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!