Beweegt u voldoende? #Lichaamsbeweging

23-02-2017

Lichaamsbeweging

Om gezond te leven ontkomt u er helaas niet aan. Ieder is wel bekend met het minimaal gesteld aantal van 30 minuten beweging per dag [Voedingscentrum,2016]. Want diegene die voldoen aan deze richtlijn hebben minder kans op het krijgen van hart- en vaatziekte, overgewicht en gewrichtsaandoeningen. Bovendien hebben de actievelingen onder ons meer energie, aldus Hartstichting en Stichting Voedingscentrum Nederland. Maar helaas wordt er tegenwoordig veel minder bewogen dan in de vorige eeuw. En dit heeft natuurlijk te maken met onze jobs, of te wel de zittende beroepen! Geef niet meteen álleen onze job de schuld, denk ook aan de automatische vervoersmiddelen die we allen met liefde en plezier steeds vaker benutten. Dit alles komt ten goede van een nóg passievere leefstijl.

Natuurlijk hebben we allemaal de doelstelling om de benodigde 30 minuten bewegen per dag te behalen. Maar waar moeten we op letten? Stichting Voedingscentrum Nederland zegt het volgende:

  • Activiteit moet minimaal 10 minuten aaneengesloten duren;
  • Activiteit moet hartslag verhogend zijn;
  • Tijdens activiteit moet de ademhaling automatisch versnellen.

En dan....

Nu we weten hoeveel minuten per dag we moeten bewegen voor een goede gezondheid is het natuurlijk een kwestie van plannen en doen! Maar wat kunt u gaan doen?

Bewegen kan natuurlijk op vele manieren. Zo hebben wij een paar ideeën beschreven!

Fietsen of wandelen

Lekker fietsend naar het werk in plaats van met de auto geeft al het nodige aan beweging! Of denk aan een langere uitlaatronde voor de hond want, dit is óók een praktische manier om meer lichaamsbeweging per dag te verkrijgen (ook nog eens leuk voor de hond). Zo gaat er geen tijd verloren aan het inplannen van diverse sportmomenten, welke qua. Aantal minuten al vaak extra vrijetijd inneemt dan even de fiets te pakken of een blokje te wandelen. Het inplannen van fiets- of wandelbeweging wordt dus een stuk gemakkelijker!

Fitness

Is fitness niet wat voor u? Fitness kan erg gevarieerd zijn, waarbij u elke zes weken nieuwe persoonlijke doelstellingen kunt formuleren waardoor de uitdaging groots blijft! Zo kunt u namelijk gebruik maken van cardio-, of krachtapparaten en/of losse gewichten wat ook wel functioneel trainen genoemd wordt. Er is altijd wel een training binnen uw straatje te vinden!

Groepslessen

Individueel sporten in de fitness niets voor u? Saai of eentonig? Denk dan aan groepslessen!
Wat dacht u van danslessen zoals Zumba® of SH'BAM? Helemaal hip en trendy volgens de laatste fashion rules. Of bent u misschien meer van de kracht lessen, zoals: BODYPUMP of Strength? Misschien laat u de eerste twee liever passeren en kiest u voor de body- en mind lessen zoals #pilates, Balance, Yogilates en Hatha yoga? WorkoutCentre Be You biedt het allemaal!

Als u een tijdje non-actief bent geweest is een volledig groepslessen uur vaak te veel van u gevraagd, logisch! WorkoutCentre Be You werkt met een speciaal groepslessen programma van Les Mills om u op weg te helpen genaamd: #Smartstart!

Het #Smartstart programma kijkt waar uw interesses liggen en welke tijden u beschikbaar bent om te bewegen. Vervolgens worden er passende groepslessen voor u ingepland.

Creatieve ideeën

Om het nodige aantal minuten aan beweging leuk te houden, is het belangrijk dat de manier van bewegen geen negatieve energie kost! Doe bewegen met plezier en dat kan alleen maar als de activiteit van beweging leuk genoeg is. Doe eens gek en spreek met uw collega's af om tijdens de lunchpauze een kwartiertje te gaan hoela hoepelen of wellicht een potje te voetballen? Niet zulke sportieve collega's of heeft uw bedrijf geen ruimte voor het uitvoeren van een competitief potje voetbal? Wellicht werkt u in een mooie omgeving waardoor een wandeling door de buurt of bos een prima optie is!

Tot slot

Bewegen is gezond en als u dan ook nog eens een activiteit onderneemt welke bij u past kan bewegen ook nog eens heel leuk zijn! Vind u het moeilijk om een activiteit te zoeken welke bij u past? Stap een keer langs bij WorkoutCentre Be You te Hendrik-Ido-Ambacht en laat u informeren!


Uw lichaam verdient meer dan een budget club!