Aminozuren in shakes.

11-04-2018

Als u wel eens op de ingrediëntenlijst van uw shake heeft gekeken, dan heeft u waarschijnlijk L - Leucine, L - Isoleucine, L - Valine etc. zien staan. Maar waarom zitten deze in een shake toegevoegd en heeft het lichaam dit nodig? De stoffen die hierboven zijn benoemd, zijn aminozuren en deze heeft u nodig om uw gezondheid op peil te houden.

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Ze spelen een belangrijke rol in fysiologische processen op het gebied van energie, herstel, stemming, hersenfuncties, spier en krachtontwikkeling en ook het kwijtraken van vet.

Er zijn 22 aminozuren, waarvan negen essentiële aminozuren. Deze negen moeten we via de voeding of supplementen binnen krijgen. De andere niet - essentiële aminozuren kan het lichaam maken uit andere aminozuren.

Als u veel aan krachtsport doet, kunt u profiteren van de inname van aminozuren, omdat ze de spieren repareren, onderhouden en laten groeien. In elk effectief supplement zitten Branced Chain Aminozuren (BCAA) verwerkt.

Essentiële aminozuren zijn aminozuren die niet door het lichaam aangemaakt kunnen worden. Het lichaam moet ze binnen krijgen via voeding of supplementen.

Hier boven ziet u de negen essentiële aminozuren en waar u deze uit kunt halen. De beste tijd om deze aminozuren in te nemen is direct naar de training als je spieren heel ontvankelijk zijn voor voedingsstoffen en de bloedstroom naar de getrainde spieren hoog is. De BCAA's worden door het lichaam gebruikt voor herstelwerkzaamheden.

Ons lichaam beschikt zelf niet over de enzymen om deze aminozuren aan te maken. Alleen door voeding of suppletie kan het lichaam BCAA's aan de spieren leveren die nodig zijn voor een inspanning.Over het algemeen hebben sporters een hogere behoefte aan aminozuren, omdat ze een belangrijke rol spelen in de opbouw van spieren.

Wanneer u de essentiële aminozuren niet voldoende uit voeding binnen krijgt is het een goede optie om gebruik te maken van een supplement voor uw aandeel van essentiële aminozuren. Wilt u hier meer over weten? Vraag het onze diëtiste.

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!