Altijd lekkere billen in een sportlegging #Fitnessmode

06-02-2017

Hardlopers trainen er al jaren mee maar ook de fitnesswereld is sinds een paar jaar betoverd. Ja, ik kan het maar over één ding hebben... de sportlegging.

De hardlooplegging die o.a. weinig weerstand biedt tijdens buitentrainingen is een waar mode item geworden binnen de fitness. Voor zowel mannen als vrouwen is de legging niet meer weg te denken. We zien ze in verschillende soorten: lange, - driekwart leggingen en natuurlijk in de effenkleuren en mega opvallende kijk-mij-is-in-de-fitness -diehard-trainen-kleuren.

De legging is in verschillende prijsklasse te bestellen. Vanaf een goed tientje tot meer dan €150,-. Maar waarop te letten bij de aanschaf van dé juiste legging?

Ten eerste is het belangrijk dat er besteld wordt naar de lengtemaat in plaats van de gewichtsmaat wat we dagelijks en massaal doen! Vergeet niet leggings rekken flink mee, het zou dus vervelend zijn als de legging te groot is. Als u standaard een L-maat draagt is de kans groot dat een L (legging)maat nu veelte lang of te breed is. Dit is vervolgens een no-go. Want een legging is functioneel, zolang de juiste maat wordt gedragen! Een te grote- en slobberige legging, welke als een zak om de benen hangt is afknapper nummer 1 bij deze o-zo leuke- en functionele kledingrage.

Waarop te letten bij de aanschaf van dé juiste legging?

Ten tweede denkt men vaak: "als ik een legging bestel van een groot sportmerk val ik altijd in de prijzen en zal de legging altijd fantastisch zitten". Fout! Ik ben groot fan van de legging en draag vijf dagen in de week een sportlegging, en nee dan niet zomaar één uurtje tijdens het sporten. De sportlegging is mijn werkkleding. Ik heb veel verschillende sportmerken geprobeerd maar de grootste sportmerken sloegen de plank he-le-maal mis. Sterker nog, ik heb van elk groot sportmerk meerdere leggings in de kast liggen welke ik alleen draag als ik écht helemaal niets meer in mijn kast heb liggen. Of te wel laatste keus! De kleinere merken, vooral Scandinavische merken doen het in mijn ogen veel beter. Deze leggings zitten als gegoten en voelt bij het dragen als een second skin.

Ook niet geheel onbelangrijk is dat er gelet wordt op de bandbreedte aan de bovenzijde van de legging. Sommige leggings hebben een smalle band aan de bovenzijde, waardoor squaten in ieder geval onmogelijk wordt. Tenzij de ontluiking van een bouwvakkersspleet niet erg is? Anyway! Koop een legging waar bij voorbaat de heupband breed is, hierdoor kunnen diverse sporten in de fitness worden beoefend en wordt de legging multi-functi! Zo is zowel zware krachttraining als een uurtje pilates in dezelfde outfit geen probleem... Want dat gedoe met omkleden altijd! Na meerdere work-outs douchen en de legging heeft bij meerdere lessen een goede bijdragen geleverd!

Legging besteld en gepast maar is de legging tóch niet naar verwachting? Stuur de legging terug! Mijn kast ligt vol met ik-zit-niet-lekker-leggings en dat is zonde van het geld en de kastvulling.

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!