Als ik maar weinig genoeg eet, word ik vanzelf slank...

06-01-2017

Dit is helemaal waar, maar moet u dit willen? Als u veel te weinig eet, krijgt u té weinig voedingsstoffen binnen. Het lichaam gaat dan op de reservevoorraden teren. Dat is op zich geen probleem, als dit enkel de vetvoorraad betreft. Echter, zijn er ook andere vitamines en mineralen die in het lichaam worden opgeslagen en uitgeput raken als u niet gebalanceerd eet.

Een voorbeeld van deze stoffen is calcium. Calcium is niet alleen belangrijk voor gezonde botten en tanden, maar speelt ook een belangrijke rol bij de zenuwprikkelgeleiding. Als er te weinig calcium in ons voeding zit, wordt het vrijgemaakt uit de botten, met als gevolg: botontkalking!

Ook eiwitten worden vaak vergeten bij het afslanken. Eiwitten worden door het lichaam omgezet in brandstof als er een gebrek aan koolhydraten optreedt. Dit is zeer schadelijk voor het lichaam. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam. U breekt dus in feite uw lichaam af! Als u te weinig eet, zal uw lichaam ook in een soort spaarstand gaan. Elke calorie telt als u te weinig binnenkrijgt. Vergelijk het met een kampvuur: veel hout (calorieën) onderhoudt een grote vlam (verbranding) en weinig hout (calorieën) laat het vuurtje smeulen (lage verbranding). Als u ineens veel hout (calorieën) op het smeulende vuurtje gooit, heeft u ook niet gelijk een kampvuur (hoge verbranding). De stapel hout (calorieën) zal blijven liggen, smeulen. Vetopslag is geboren!

Eet nooit te weinig, maar eet genoeg, gezond en gevarieerd. Blijf daarnaast veel bewegen. Sport versterkt namelijk de botten en de spieren. De diëtiste helpt u graag met het samenstellen van een gezond afslankdieet, met respect voor uw lichaam.

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!