Alleen buikvet afvallen #Can or #Can't?

02-03-2017

Kan ik met afvallen er vooral voor zorgen dat mijn buik verdwijnt?

Als ik tijdens het intakegesprek navraag doe over de hulpvraag, krijg ik nog weleens antwoorden als; ik wil graag afvallen en daarmee vooral mijn buik kwijtraken of ik wil graag met voeding aan de slag om slankere bovenbenen te krijgen. Er zijn veel reclames, waardoor u bijna gaat geloven dat het mogelijk is om plaatselijk vet te verbranden. Wanneer u gaat beginnen met afvallen, gaat dit geleidelijk over het hele lichaam. Door af te vallen krijgt u wel geleidelijk minder buikvet en slankere bovenbenen.

Als het buik vet rondom de middel minder wordt, kunt u wel door middel van buikspier trainingen de buikspieren zichtbaarder maken. Hoe minder buik vet, hoe kleiner het risico op ernstige chronische ziekten (Voedingscentrum, 2016). Plaatselijk afvallen gaat dus niet, maar houdt u er ook rekening mee dat de vorm van het lichaam afhankelijk is van allerlei factoren. Zoals; afkomst, geslacht en de leeftijd. Bij de een is de taille gewoon slanker dan bij de ander.

Wilt u toch iets afvallen, omdat dan bijvoorbeeld die ene broek dan net weer iets beter past? Of heeft u een andere reden, waarom u wilt afvallen? Neem dan contact op met onze diëtiste!

Uw lichaam verdient meer dan een budget club!