Extra leden informatie

30 juni 2020

Beste Be You members; Lieve leden,

Morgen is het zo ver!!
We mogen ein-de-lijk weer open!
Maar het is natuurlijk allemaal wel spannend, hoe gaat het zijn en wat voor maatregelen wij allemaal hebben getroffen?| Er zijn een aantal zaken verplicht maar, er zijn ook een aantal zaken welke wij ons toe geroepen voelen om te nemen, juist omdat we een kleine club zijn en hierdoor met heel veel factoren rekening moeten houden. Wij denken hierbij 100% aan ieders veiligheid. Graag vragen wij dit ook van jullie als sporters, want juist in deze tijd is het belangrijk om elkaar te waarderen en te respecteren.

Afspraak verplicht
Wil je trainen, zowel fitness als groepslessen? Dan dien je een afspraak te maken. Bij het reserveren van fitness (indoor - outdoor), maar ook groepslessen krijgt iedereen een triage vragenlijst welke afgevinkt dient te worden alvorens er definitief gereserveerd is. Reserveren voor alle sportbeoefeningen is noodzakelijk en verplicht. Indien er een besmetting is vastgesteld overhandigt WorkoutCentre Be You de reserveringsgegevens van de laatste vier weken aan de GGD voor een contactonderzoek, vergeet je te reserveren en is er eventueel nog wel plek voor jou? Dan vragen we om alsnog direct te reserveren.

Kom niet eerder dan gereserveerd, dit geldt voor fitness, maar ook zeker voor groepslessen en vertrek direct na de sportbeoefening weer. Even lekker kletsen met een instructeur? Zoek een rustig plekje op het terrein op mét handhaving van de 1,5 meter.

Parkeergelegenheid
We vragen iedereen met de fiets te komen. Op dit moment beschikt WorkoutCentre Be You niet over parkeerplaatsen, omdat de outdoor gym op het terrein staat. Kom op de fiets naar de club, de fietsenstalling staat voor de outdoor gym.

Inloggen met ledenpas is vanaf 1 juli weer verplicht.

Fitness - Outdoor
Zodra je het terrein van WorkoutCentre Be You op loopt, zie je op de zuilen een handleiding, hoe je je handen reinigt. We reinigen wel, maar in de meeste gevallen doen we dit niet goed, dus lees de handleiding even door. Daarna loop je direct tegen een grote staander met een desinfectiepompje aan, ga je outdoor trainen, gebruik dit pompje om je handen te reinigen. Vervolg het looppad, dan kom je uit bij de lounge set.

Op de lounge set mag je je spullen achterlaten. Neem je ledenpasje bij de hand en scan binnen zoals gebruikelijk vóór de Covid.19 periode in. Inloggen met ledenpas is vanaf 1 juli weer verplicht. Als je dit vergeet en een medewerker van Be You jou hierop attendeert, vragen we deze handeling alsnog uit te voeren.

Train je outdoor, vragen wij om vóór- en na gebruik de fitnessmaterialen schoon te maken. De club biedt hiervoor schoonmaakmiddelen, papier en prullenbakken. Houdt buiten 1,5 meter afstand tot andere sporters. De materialen staan op rubbermatten welke eilandjes vormen en 1,5 meter van een volgend toestel af staan. Verschuif dan ook niet te veel met het fitnessmateriaal, voor je het weet sta je té dicht op de ander. Bij het verlaten van de club vinden we het altijd leuk als je nog even gedag zegt en afzwaait :-) Ontsmetten bij naar buiten gaan is geen vereiste maar wellicht handig.

Indoor gym
Bij binnenkomst scannen wij iedereen op lichaamstemperatuur, dit doen we door middel van een infraroodthermometer. Deze korte handeling wordt uitgevoerd door de baliemedewerkers of groepsles docenten welke op dat moment aanwezig zijn. Dit voelt misschien een beetje "raar", maar dit doen we graag voor ieders veiligheid.

Ook indoor en direct bij binnenkomst staat een goedgekeurd Covid.19 desinfectiemiddel klaar. Wij vragen iedereen gebruik te maken en bij binnenkomst de handen te desinfecteren. Ook hier hangt een handleiding bij.

De club heeft er voor gezorgd dat binnen elke locatie- zoals leden deze kennen- de benodigde 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden. Binnen de fitness zijn de fitness materialen op 1,5 meter afstand geplaatst en looppaden zijn verbreed. Materialen welke niet langer in de club passen zijn toegevoegd aan de outdoor gym.

Er is geen contact tussen sporter en fitnessprofessional- alle professionals werken op een 1,5 meter afstand. In de fitness zijn looppaden en sportvlakken gerealiseerd, de schuifpui staat altijd open om contact-punten te verminderen. De airco in de fitness staat standaard hoog op ventileren en circuleren- niet op coolen of heaten.

Maximale ventilatie van buiten is aanbevolen. Warm zal het worden naar mate het weer veranderd in zomerse temperaturen. De airco zal niet dienen als airconditioning, dit voor ieders veiligheid.

Na gebruik van de fitness materialen ben je verplicht het door jou gebruikte materiaal te reinigen. Reinigingsmiddel hangt verspreid in de fitness voor gebruik. Prullenbakken en papier is ook verspreid en aanwezig.

Hygiëne
Sporters zijn verplicht een eigen handdoek mee te nemen. De club kan niet langer handdoeken uitlenen, heb je er geen bij? Dan vragen wij je om er thuis één te halen, anders mogen wij je geen toegang verlenen tot onze locatie.

Alle deurklinken worden vijf keer per dag gedesinfecteerd en fitness materiaal wordt dagelijks schoongemaakt.

Groepslessen
Welke groepslessen gaan er allemaal naar binnen en welke blijven tóch buiten? Alle vormen van groepslessen gaan naar binnen. Eerder communiceerde wij, dat kickboks en yoga outdoor zouden blijven tot nader orde, echter zal vanaf 1 juli alle groepslessen met uitzondering van de yoga terug naar binnen gaan.

Zaal 1 is volledig vernieuwd. Zo is er een nieuw aircosysteem en nieuw circulatiesysteem toegepast in de zaal. Naast de totale nieuwe look in de zaal, is de zaal direct aan de nieuwste Covid.19 regels aangepast. Hierdoor kan iedereen veilig sporten in zaal 1. In zaal 1 zal dan ook de airco als airconditioning en (indien nodig) heater fungeren. Heb je vragen over de aan- en afzuiging? Roxanne kan al je vragen beantwoorden betreffende het branche - Covid.19 eisenpakket.

Reserveren is verplicht. Aantallen van groepslessen staan aangegeven op Virtuagym. Vol is vol en overvol is niet mogelijk daar waar we het 1,5 meter beleid respecteren.

Sporters zijn verplicht een eigen handdoek mee te nemen.

Voor toegang van de groepslessen wisselen we buitenschoenen voor binnenschoenen. In zaal 1 en in de toekomst zaal 2 worden alleen binnenschoenen gedragen. Buitenschoenen zetten we neer in de kleedkamers, net als tassen en andere draagzakken.

Kleedkamers, toilet & douches
Kleedkamers en douches zijn vanaf 1 juli voor iedereen te gebruiken. Deze ruimtes zijn te gebruiken met de 1,5 meter richtlijn, dit houdt in: één persoon tegelijk in de kleedkamer- we werken roulerend. Ga je douchen? Laat het even weten, dan kan er één persoon in de kleedkamer om spullen te pakken of weg te hangen. Wc's en douches worden meerdere keren per dag gereinigd en bij elke kraan staat desinfectiemiddel voor de handen.

Horeca
Lekker bakje koffie of thee? Dat kan weer! De horeca wordt buiten geserveerd bij de lounge bank. Het vullen van flessenwater is niet meer mogelijk bij en door de club. Het vullen van flessen water geeft veel extra handelingen voor onze medewerkers, daarom vragen wij je nadrukkelijk om de flessen thuis te vullen.

Met al deze bekende regels, maar heel veel nieuwe regels hopen wij iedereen een fijne sporttijd te kunnen bieden in deze meest "vreemde" omstandigheid.


Sponser jouw club!

Vele branches hebben het zwaar, ook de fitnessbranche wordt keihard getroffen! Wil je de club sponsoren? Koop dan een te gek sportshirt met hierop een leuke tekst erop! Vele gingen je voor. Bestellen kan via onze communicatie kanalen. 

Hebben jullie vragen of zijn er onduidelijkheden? Wij zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar of natuurlijk via e-mail.

Team Be You,

Ilja, Jeanette, Laurens, Leonie, Liesbeth, Manouskha, Marieke, Mitchell, Parweez, Patrickson, René, Roxanne, Sam, Sammy, Tessa.

©2021 WorkoutCentre Be You Oosterparkweg 35A, 2985 SX Ridderkerk