Medisch fitness

Medisch fitness

Belemmerd worden tijdens het sporten door een blessure, pijntje of na een serieus revalidatietraject is niet niks. Een medische aandoening of blessure kan niet alleen de training zélf een negatieve wending geven, maar het doet óók wat met jouw mentale gezondheid. Denk hierbij aan het verliezen van jouw motivatie om te sporten, met een negatieve gedachte aan je training beginnen of simpelweg helemaal niet meer gaan sporten. Om nog maar te spreken van de frustratie die hier hoe dan ook bij komt kijken!

WorkoutCentre Be You in Ridderkerk is dan ook geen fitnesscentrum, maar een sociaal-medisch centrum en het stukje 'medisch' komt onder andere om de hoek kijken bij de medische fitness lessen.


Medische fitness lessen zijn voor iedereen met een medische achtergrond. Of het nu gaat om een kort- of een langdurige blessure. Van carpaal tunnelsyndroom tot protheses. Van botbreuken tot oncologie. De medisch fitness instructeurs van WorkoutCentre Be You werken al ruim 10 jaar met medische klanten en hebben alle medische dossiers al een keer gezien.

Medische fitness lessen
Waar sommige blessures hinderlijk zijn en de mentale gezondheid niet al teveel belasten, zijn er ook situaties waarin het sporten in groepsverband juist een positieve werking kan hebben op juist die mentale barrière. De medisch fitness lessen zijn 60 minuten groepslessen en dé momenten om samen met een personal trainer of medisch fitness instructeur jouw blessure, belemmering of revalidatie onder de loep te nemen. Zo kan jouw trainer dusdanig maatwerk produceren, zodat je een gehele training kunt voltooien. Deze groepsles wordt gegeven met een maximale grote van acht personen.

Wellicht daagt de gedachten direct... "Een sportschool is niets voor mij" of "Ik heb geen zin in spierbundels!". Niets is minder waar.. Dit stereotype beeld kan simpelweg niet op elke "sportschool" worden geplakt. Onze club in Ridderkerk is er één waar ieder lid wordt gezien en wordt erkent. Er wordt met je meegedacht in jouw problematiek en zo met zorg en veiligheid gekeken naar jouw situatie. Geen nummer, maar een persoon met een achtergrond en onmisbaar tijdens de lessen, want met elkaar een gezellige sfeer neerzetten tijdens een les waarin er gestreeft wordt naar groei.

Medisch fitness lessen worden weergegeven op het groepslessenrooster en zijn onderdeel van het GOLD abonnement van de club.

Dus train jij al een tijdje met een blessure? Loop je tegen belemmeringen aan? Wil jij onder het oog van een professional weer optimaal kunnen sporten?
Schrijf je dan in voor de medifitness, dan gaan we samen aan de slag!